2015. június 12., péntek

Kritika#6 / ~Szöszikapitány                                                                 Blog: Hibrid
                                                                 Író: Satin Url


Olvasás előtt:
Be kell vallanom, mikor először megláttam a blogot kicsit megijedtem, azt hittem, egy emós történet lesz. Ehhez képest kellemes csalódás volt a prológus, ami segített túllendülni a kezdeti aggályaimon. Nagyon tetszik a modulsáv, kivéve azt, hogy belelóg a fejlécbe. Lehet, hogy ez csak nekem szúrt szemet-ja, én meg a művészet, jó vicc. Van egy mondatod ami, szerintem nem helyes: Azonban bár minden ennyire egyszerű volna!  Így lenne jó: Bár minden ennyire egyszerű volna! Ez a mondat az Üdvözöllek c. modulban van. Ezen kívül az első benyomásod tökéletes.

Írásmód:
Mikor elolvastam az első 3 részt azt gondoltam: Miért ilyen rövidek a részek? Ezt a kisebb "bakit" a kezdés számlájára írtam, de örültem mikor a 4. résztől meghosszabbodtak a kis történetfoszlányok. A stílus egyébként hasonló az enyémhez, ezért is tetszett meg. Viszont rengeteg félreütésed van szinte minden részben. A helyesírásodra is odafigyelhetnél, néha pedig értelmetlenek a mondataid. Ezekre figyelj oda! Ezeken kívül kevés leírásod van, de örülök, hogy nem helyettesíted képekkel a szereplőket és a környezetüket.

Karakterek és környezetük:

Főszereplők:
Jena: Nagyon tetszett a lány öniróniája. Van benne kitartás és némi makacsság is. Azt hiszem magamra ismertem benne. Én hiányolom a barátait. Tudom, leírtad, hogy miért nincsenek neki, de őszintén minden embernek van min. 1 haverja vagy valaki, aki segíti, támogatja, stb.
Hael: Érdekes volt olvasni, hogyan nyílik meg a lánynak, szép lassan. Hogy válik zord szörnyetegből ölelni való tigrissé. Remélem bővebben megismerhetjük a múltját.

Mellékszereplők:
A szülők: Nem sokat tudunk Jena szüleiről, értem, hogy nem fontos szereplők, de dolgozd ki őket jobban. A történet elején még érzéketlenek, felszínesek, utána ők is 360 fokos fordulatot vesznek.
Lucy: Az ő jellemét is csak felszínesen ismerhetjük meg. Azt viszont nyugodtan állíthatom, hogy ő Jena egyetlen barát-féléje.
Dolgozd ki jobban a karaktereidet!

Környezet:
Az első kérdésem, hogy tudnak lélegezni, ha csak a parkban vannak oxigént termelő növények.
A második, angol neveket használsz, de a szülők díszmagyarban mennek szórakozni. Hol van ebben a logika? A házukról is több leírást vártam, de a Hiboratóriumot pontosan sikerült bemutatnod.

Ötlet és design:
Ötlet: Nem olvasok sci-fi-ket, de ez tetszik. Szerintem eredeti, kíváncsi vagyok a folytatásra, illetve, hogy mit tudsz kihozni ebből a történetből. Igazán egyedi, és a megvalósítás is jó.
Design: Így utólag illik a történethez, de mint már mondtam kicsit ijesztő első látásra. Szerintem a Statisztika modul helyett berakhatnál egy Blogarchívumot.

Megjegyzés: Remélem tudtam segíteni és fel is iratkoztam! Sajnálom ha megbántottalak.

       
                                                                                                                         ~Szöszikapitány~


2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nagyon köszönöm a jó szavakat, és az építő kritikát. Egyáltalán nem sértődtem meg, mert ebből tanulva fejlődhetek, és talán már ennyivel is kevesebb bakit fogok ejteni az elkövetkező részekben! :)
    A feliratkozás pedig köszönöm, és ha a továbbiakban is szeretnéd olvasni, akkor remélem látni fogod majd a fejlődést!^^

    VálaszTörlés